مرکز فروش دستگاه لیزر برش ، دستگاه لیزر حکاکی ، دستگاه لیزر طلا ، دستگاه لیزر فایبر ، دستگاه لیزر جوش و قطعات دستگاه لیزر | 02136058108 – 02136870230 - 09127914486 - 09121752533|partlaser@gmail.com

کاربردهای لیزردرصنعتهای مختلف

///کاربردهای لیزردرصنعتهای مختلف

کاربردهای لیزردرصنعتهای مختلف

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

کاربردهای لیزر :

در این مقاله به کاربردهای لیزر (کاربرد دستگاه لیزر)در صنعتهای مختلف میپردازیم.درواقع کاربردهای لیزر را در انواع صنعتها بررسی میکنیم.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا با نور لیزر می توانیم یک قطعه را سوراخ کنیم ولی با نور لامپ که هر چقدر توانش بالا باشد این امکان وجود ندارد.برای پاسخ  این سوال سه جواب وجود دارد:

اولاً فوتون های نور لامپ  همفاز و هم  جهت  نیستند  و با یک اختلاف زمانی کم بهم می رسند  در حالی که فوتونهای در لیزر ، همه دقیقاً با هم حرکت می کنند و درست در یک نقطه به هدف می رسند .

دلیل دوم   تابش  نور معمولی فقط از یک طول موج معین تشکیل شده است در صورتی که لیزر  شامل طیف نسبتاً وسیعی از طول موج‌ها می باشد .

دلیل سوم : نور معمولی  بر خلاف نور لیزر به شکل یک  باریک و موازی تولید نمی شود ، بلکه راستاهای مختلف  تشعشع می کند.

 

 

دستگاه لیزربرش,دستگاه جوش لیزر,دستگاه لیزر برش فلز,فروش دستگاه لیزر,تعمیرات دستگاه لیزر,قطعات دستگاه لیزر

کاربرد دستگاه لیزر

 

نور  لیزر برای روشنایی :

لیزرهای حالت جامد و لیزرهای تزریقی درخشندگی کوتاه و  بسیار روشنی تولید می کند که برای عکسبرداری های سریع استفاده می شود .  اما امروزه در عصری زندگی می کنیم که سالانه میلیونها پوند صرف ساختن هوانوردهای سریع ـ اعم از موشک‌های بالستیکی ، قاره پیما یا هواپیما می شود. یکی از بهترین راهکار های عکسبرداری از اجسام در حال حرکت می باشد.  ولی باید این را در نظر بگیریم سرعتهای زیاد چه بر سر اجسام متحرک می آورد. سرعت بعضی از نورها بقدری زیاد است که اغلب چندین کیلومتر در ثانیه که حتی عکسی که به کمک سریعترین فلاشهای متداول از آنها گرفته می شود ،  تصویری محو را ایجاد می کندبا این وجود عکسی که با درخشش لیزر از اجسام تیز پرواز گرفته می شود ، واضح و دقیق خواهد بود .و این بدلیل قدرت فاصله نور لیزر در زمان کم می باشد. که ارتش آمریکا سرگرم آزمایش تولید  تلویزیون لیزری برای استفاده در گشتهای شبانه مخفی با هواپیماست و طراحان نظامی درصدد ساختن کلاهک بمبهایی هستند که هدف را با استفاده از پرتو لیزری نامرئی مادون قرمز پیدا می کند.

استفاده از لیزر در فاصله یابی :

یکی از مشکلات سیستم های جنگی یافتن فاصله هدف می باشد امروزه با به وجود آمدن لیزر ، سیستم فاصله یاب که تنها از یک منبع توان، یک سلول فتوالکتریک و یک کامپیوتر رقمی ایجاد شده است .نحوه کار این سیستم به این صورت است که  پرتویی که  لیزر ارسال می کند پس از برخورد به هدف بر میگردد  و وارد سلول فتوالکتریک می گردد . از روی آن زمان رفت‌وبرگشت فاصله هدف ، توسط کامپیوتر محاسبه و بر حسب هر واحدی که بخواهد ثبت می شود . نوعی فاصله‌یاب لیزری که برای ناتو ساخته شده ، به اندازه یک تفنگ نسبتاً بزرگی است که منبع توان و کامپیوتر آن را می توان در بسته‌ای روی پشت حمل کرد . فاصله‌یابهای لیزری تا مسافت ۱۱ km را با دقتی حدود ۵/۴ متر تولید شده شده است.

استفاده از صنعت لیزر درزمینه هوانوردی و دریانوردی :

یکی از بدیعی ترین وسایل لیزری، ژیروسکوپ لیزری است . ژیروسکوپ معمولی اساساً چرخ دواری است که بسرعت می چرخد . به دلیل این چرخش ، محور چرخ همواره در یک صفحه ثابت می ماند.این محور ، کار یک ((خط مبنا)) را انجام می دهد که توسط این تغییرات جهت کشتی را می توان تشخیص داد . همچنین سفینه های فضایی که غالباً بی سرنشینند تنها به کمک ژیروسکوپ مسیر خود را حفظ می کنند . این ژیروسکوپ از یک لیزر گازی مثلاً لیزر هلیوم ، نئون که از هر دو انتهایش نور هم فاز  خارج شده تشکیل شده اند. . با نصب این ژیروسکوپ به سفینه فضای به راحتی می توان انحراف آنها از خط محور را تشخیص داد.

استفاده از لیزر در صنعت پزشکی :

آغاز به وجود آمدن لیزر در کشور آمریکا می باشد. لیزر کاربردهای بسیار زیادی در صنعت دارد یکی از صنایع در صنعت پزشکی می باشد. به عقیده  برخی از جراحان ، لیزر برای جراجی اعضایی از بدن  که رگهای خونی بسیار پیچیده دارد ـ مانند مغز ـ فوق‌العاده مناسب می باشد و حین قطع‌کردن رگهای خونی ، با سوزاندن، دهانه آنها را میبندند . برخی از چشم‌ پزشکان لیزر را برای جوش دادن جداشدن شبکیه چشم ، مورد استفاده قرار میدهند .

کاربرد لیزری در نوسازی صنعت :

یکی از کاربرد هایی که لیزر از ابتدای اختراع خود داشته  و مورد توجه محققین و متخصصین بوده در صنعت لیزر است . برشکاری توسط لیزر یکی از روشهای مورد توجه  از علاقه مندان و صنعتگران  می باشد پرتو لیزر با توجه به ویژگی های  منحصر به فرد خود که شامل تک رنگی ، همدوسی ، شدت بالا و واگرائی کم است نشان داد که با بکارگیری آن می توان نه تنها به گسترش حوزه صنعت بلکه تحول کیفی محصولات نیز بسیار بالا ببرد.

در سال ۱۹۶۴  اولین لیزر گاز کربنیک ساخته شد که به واسطه آن حداقل کارایی لیزرهای پرقدرت درناحیه حراتی اشعه مادون قرمز را بکار برده و در صنعت تهیه و به بازار عرضه شد.بعد از آنها  با پیشرفت تکنولوژی لیزهای سیستمی به وجود آمدند.  آنها یک منبع حرارتی قابل کنترل و در عین حال بسیار باریک را در اختیار کاربران قرار دادند

بایک نگاه سطحی ولی دقیق می توان پی برد که لیزر نقش بسیار زیادی در صنعت داشته و تحول عظیمی در آن به وجود آورده است. و شاهد محصولاتی خوایم بود. که دارای کیفیت و مرغوبیت بوده و این مارا بیشتر به سمت نقش و اهمیت لیزر خواهد برد.  کارایی لیزر در تمامی شاخه های صنعت بکار رفته است که به عنوان مثال می توان موارد زیر را به شرح زیر توضیح داد:

برشکاری،

سخت کاری ،

سوراخکاری

، علامت زنی ، و….

آمارها نشان می دهد بیش از ۸۵% فعالیت‌های صنعتی در این موارد ذکر شده خلاصه گردیده که امروزه بکارگیری لیزر در شاخه‌های فوق الذکر امری طبیعی ، عادی و با یک سابقه ۲۰ ساله پر از تحقیقات و تجربیات بسیار فراوان است .[/vc_column][/vc_row]

توسط | 2017-11-26T22:26:47+00:00 دسامبر 23rd, 2015|دسته‌ها: مطالب دستگاه لیزر, مقالات|برچسب‌ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |دیدگاه‌ها برای کاربردهای لیزردرصنعتهای مختلف بسته هستند

درباره نویسنده:

Call Now Button